Eco house

Multifunctioneel inzetbaar

Eco house

Eco house laten bouwen? Een Eco House wordt ook wel een economische woning genoemd. Door duurzame materialen toe te passen, en met materialen die u veel energiekosten bespaart.  Een Eco House is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld als Starterswoning. mantelzorgwoning of als permanente bewoning. Onze architect voorziet u van tekeningen indelingen en staat u bij met vergunnings- aanvragen en BENG berekeningen. Bekijk de modellen of neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden van een Eco House.

Wat is een Eco House?

Een Eco House is een woning die opgebouwd is met duurzame materialen, milieuvriendelijk én  energieneutraal (AAA+) is. Materialen die tevens deels recyclebaar zijn. We bouwen luchtdicht waardoor kou niet naar binnen komt en warmte niet naar buiten stroomt, en houden warmte en luchtzuivering optimaal door gebruik te maken van WTW ofwel Warmte Terug Winningssysteem. Een verder voordeel is minder buiten geluid en een comfortabele cocon. 

We kunnen volgens EPC norm bouwen,  Vanaf 2022 is het voor sommige woningen en -projecten verplicht om aan een bepaalde mate van luchtdichtheid te voldoen. Een blowerdoortest, ook wel luchtdichtheidsmeting genoemd, is dé manier om op accurate wijze na te gaan en aan te tonen dat aan de normen van de BENG wordt voldaan. Het voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) normen is uiterst belangrijk, aangezien u zonder BENG rapport geen bouwvergunning kunt ontvangen.

Ieder woning is breed inzetbaar doordat het compleet Eco House volgens jouw wensen gebouwd kan worden. Denk hierbij aan een vakantiewoning, starterswoning of mantelzorgwoning.

Slim en snel bouwen

De oplevering kan bij traditionele huizenbouw erg lang duren. Doordat de Eco House bestaat uit een stalen frame met daarop een houtskelet, verloopt de productie van deze woning een stuk sneller. We produceren de woning in onze eigen fabriekshal, waardoor we geen tijdsverlies hebben door weersomstandigheden, en veel minder stikstof uitstotend zijn plus kunnen we makkelijker lokaal inkopen. Het bouwen van een woning neemt tussen de 3 en 6 weken tijd in beslag afhankelijk van grote en complexiteit. Op deze manier hoef je niet maanden te wachten op je Eco House. Het plaatsen van het huis op de fundering neemt doorgaans een dag in beslag. Na plaatsing wordt de woning nogmaals gecontroleerd op oneffenheden en afwerking en er vind een eindschoonmaak plaats, het inrichten laten we graag aan u over.

Hoogwaardige, duurzame materialen

Bij het bouwen van een eco house wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen. Ieder eco house voldoet aan de hoogste bouwnormen en de BENG-regelgeving en voldoet aan de Nederlandse maatstaven. Dankzij de slimme bouwtechnieken zijn onze woningen geheel klimaatneutraal.  


3D-model

Op onze website vind je een 3D-model. Wanneer je op het AR-logo klikt is het mogelijk om een ecologische woning in je tuin te plaatsen, maar ook om er eens doorheen te lopen. Op deze manier krijg je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat van de home. Voordat we het eco house voor je produceren, geven we je echter de mogelijkheid om het chalet in het echt te bekijken. Op deze manier weet je precies wat je kunt verwachten.

Eco huis bouwen? Bekijk de mogelijkheden

Wil je een Economisch huis laten bouwen, bijvoorbeeld om te gebruiken als starterswoning ,mantelzorgwoning, kangoeroewoning, permanente bewoning of vakantiewoning? Geef uw wensen omtrent afmetingen, accessoires en wensen door, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie. Ontvang je graag meer informatie over een bepaalde uitvoering, of wens je advies tijdens het configureren van je eigen Eco House bij Eco-house? Of wens je meer informatie over vergunningen of andere technische of praktische vragen omtrent woningen? Neem gerust contact op door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we op werkdagen binnen 24 uur bij je terug.