FAQ

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

De aanschaf van een chalet kan verschillende vragen met zich meebrengen, en daar geven wij graag antwoord op. Daarom hebben we de vragen die wij vaak telefonisch krijgen hieronder opgesomd. Wel zo makkelijk!

Over de chalets

Eco House is een van de weinige chaletbouwers op de markt met chalets die voldoen aan het bouwbesluit en getoetst zijn volgens de strenge BENG eisen. Deze zijn sinds Januari 2021 van kracht. Reeds getoetste woningen van Eco Chalet hebben een energielabel van maar liefst A+++.

Voor het verwarmen van de chalets maken wij optioneel gebruik van infrarood-vloerverwarming. Dit is één van de meest milieuvriendelijke systemen op de markt. Voor het verwarmen van het water in de douches en keuken bieden wij ook chalets aan met boilers en waterdoorstromers. Uiteraard is verwarming door middel van een conventionele gasgestookte cv of boiler ook mogelijk. 

De chalets zijn volledig prefab. Je kunt jouw chalet online al eenvoudig samenstellen. Door middel van het keuzemenu kies je het chalet dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Hierdoor heb je alles geheel zelf in de hand en weet je precies hoe jouw chalet er straks uit komt te zien. 

De fabricage van onze chalets vind plaats in onze eigen fabriekshal waar we alle middelen voorhanden hebben om lekker door te werken. Hierdoor bedraagt de productietijd 3 weken.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de door ons voorbereidde fundering, dan duurt het slechts een dag om de chalet te plaatsen.

Bestelling

Het is mogelijk om een chalet online samen te stellen, maar de daadwerkelijke verkoop vindt offline plaats. Dit geeft je de mogelijkheid om het chalet eerst te bekijken.

Je kunt het chalet eenvoudig online samenstellen en hiervoor een aanvraag indienen. Vervolgens bestaat er de mogelijkheid om een chalet ‘in levenden lijve’ te bekijken, zodat je alvast weet wat je kunt verwachten. Zo komt je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Transport

Het is zeker mogelijk om een chalet op locatie te bezorgen. Je kunt dit als optie aangeven in de online configurator.

Wanneer je de voorkeur hebt om het chalet op te komen halen, dan is dit zeker mogelijk. Je kunt dan terecht bij onze vestiging in Venray.

Transportkosten worden berekend op aanvraag. Binnen Nederland variëren de prijzen tussen €1500,- en €3500,- exclusief btw. Hierbij is het wel van belang dat de woning vervoerd kan worden op een vrachtwagen.

De levertijd van een chalet is ongeveer een maand. Elk van onze gefabriceerde chalets is dan ook meteen volledig klaar voor bewoning.