FAQ

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

De aanschaf van een woning kan verschillende vragen met zich meebrengen, en daar geven wij graag antwoord op. Daarom hebben we de vragen die wij vaak telefonisch krijgen hieronder opgesomd. Wel zo makkelijk!

Over de woningen van Eco-House

Eco House is een van de weinige bouwers op de markt met woningen die voldoen aan het bouwbesluit en getoetst zijn volgens de strenge BENG eisen. Deze zijn sinds Januari 2021 van kracht. Reeds getoetste woningen van Eco House  hebben een energielabel van maar liefst A+++.

Voor het verwarmen van de woningen maken wij optioneel gebruik van elektrische vloerverwarming. De airconditioning kan buiten het koelen ook verwarmen. Door gebruik te maken van een warmte terugwinsysteem krijg je gefilterde warme lucht terug in de woning. Dit is één van de meest milieuvriendelijke systemen op de markt. Voor het verwarmen van het water in de douches en keuken bieden wij ook woningen aan met boilers en waterdoorstromers. Uiteraard is verwarming door middel van een conventionele gasgestookte cv of boiler ook mogelijk. 

De fabricage van onze woningen vind plaats in onze eigen fabriekshal waar we alle middelen voorhanden hebben om lekker door te werken. Hierdoor bedraagt de productietijd 3 tot 6 weken afhankelijk van het type woning.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de door ons voorbereidde fundering, dan duurt het slechts een dag om de woning te plaatsen.

Bestelling

Het is mogelijk om een woning online samen te stellen, maar de daadwerkelijke verkoop vindt offline plaats. Dit geeft je de mogelijkheid om de woning eerst te bekijken.

Je kunt de woning eenvoudig online samenstellen en hiervoor een aanvraag indienen. Vervolgens bestaat er de mogelijkheid om een woning ‘in levenden lijve’ te bekijken, zodat je alvast weet wat je kunt verwachten. Zo komt je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Transport

Het is zeker mogelijk om een woning op locatie te bezorgen. Wel worden hier kosten in rekening gebracht.

Wanneer je de voorkeur hebt om de woning op te komen halen, dan is dit zeker mogelijk. Je kunt dan terecht bij onze vestiging in Venray.

Transportkosten worden berekend op aanvraag. Binnen Nederland variëren de prijzen tussen €1500,- en €3500,- exclusief btw. Hierbij is het wel van belang dat de woning vervoerd kan worden op een vrachtwagen.

De levertijd van een woning is ongeveer een maand. Elk van onze gefabriceerde woning is dan 3 maanden volledig klaar voor bewoning.