Houten chalet laten bouwen

Op zoek naar een houten chalet, om te kopen of laten bouwen? Ontdek de energieneutrale, prefab chalets van Eco-Chalet. Deze worden op maat gemaakt, zijn geschikt als vakantiewoning of voor permanente bewoning en voorzien van alle gemakken. Stel zelf je eigen prefab woning samen met de product configurator en neem contact met ons op.

Energie label A+++

Hoogwaardige materialen

Levertijd binnen een half jaar

Milieu bewust

Waarom een chalet van Eco-Chalet?

Een houten chalet laten bouwen door de experts van Eco-Chalet? Onze chalets zijn enorm zuinig in energieverbruik. Sterker nog, de chalets uit ons programma zijn energieneutraal en hebben energielabel A+++. Daarnaast maken we tijdens de productie uitsluitend gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen. Ook geniet je van een chalet met een luxueuze afwerking, omdat de woning van binnen wordt gestuct. Zoals je ziet, biedt een prefab chalet kopen veel voordelen. Wij vertellen je er graag meer over.

Prefab chaletbouw op maat

Ons programma bestaat uit zes verschillende chalets en prefab woningen. Deze bouwen wij volledig naar uw wens. Natuurlijk voldoen onze prefab chalets aan het bouwbesluit en zijn ze, zoals eerder benadrukt, voorzien van energiekeurmerk van A+++. Benieuwd naar de mogelijkheden? Gebruik onze productconfigurator om de houten chalet geheel naar uw wensen in te stellen.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen

En dat zijn natuurlijk niet de enige voordelen. Het wonen in een chalet is al jaren een steeds populairder wordend fenomeen. In een tijd waar betaalbare woonruimte schaars is zijn chalets namelijk een goed en betaalbaar alternatief. Onze chalets zijn in te zetten als vakantiewoning, kantoorunit, mantelzorgwoning of als permanente woning. Draag een steentje bij aan het tegengaan van de stikstofproblematiek met één van onze chalets en geniet van optimaal comfort. Wanneer je een stuk particuliere of zakelijke grond hebt, dan is het enorm interessant om dit stuk grond om te toveren tot een waar paradijs. Ook niet geheel onbelangrijk: met een prefab chalet kopen, koop je een stuk vastgoed. Zo heb je de mogelijkheid om je chalet onder te verhuren.

Eco-chalet-interieur-2
Kangoeroewoning

De BENG-regelgeving

Sinds 2021 is de BENG-regelgeving van kracht. Dit zijn regels waar je aan moet voldoen wanneer het gaat om nieuwbouw, dus ook een chalet bouwen. Het doel van deze wetgeving is om gebouwen in Nederland duurzamer te maken en de CO2-uitstoot terug te dringen. De BENG is met name gericht op het energieverbruik van nieuwe gebouwen en niet die van de mensen die erin wonen. Factoren waar je aan kunt denken, zijn: verwarmen, koelen en stroomverbruik.

Energieneutrale chalet voor permanente bewoning

Onze chalets voldoen aan alle regelgeving en mogen gebruikt worden om permanent in te wonen. Zo voldoen de chalets aan het Bouwbesluit, de BENG-regelgeving en zijn de prefab woningen zo gebouwd dat ze voorzien zijn van alle voorzieningen die je nodig hebt om comfortabel te kunnen wonen.

Bij Eco-Chalet staat het gebruiken van duurzame en hoogwaardige producten en materialen hoog in het vaandel. Door slimme bouwtechnieken toe te passen tijdens de ontwikkeling van de chalets hebben we een serie chaletwoningen ontworpen die volledig energieneutraal is. Daarnaast zijn de woningen zo gebouwd dat deze op traditionele wijze verwarmd kunnen worden. Een volledig prefab chalet kopen van Eco-Chalet is de beste keuze, omdat wij een van de weinige chaletbouwers zijn waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.

Innovatieve prefab bouwconstructie

Wij bouwen de chalets op een stalen frame met daarop een houtskelet. Dit doen we in onze eigen fabriekshal. Dit is één van de grootste voordelen van ‘prefab’, kort voor ‘prefabrication’. Doordat we de chalet zelf onder ideale omstandigheden in onze fabriekshal bouwen duurt het productieproces slechts 3 weken. De chalet op locatie op de eerder aangelegde fundering plaatsen duurt slechts een enkele dag. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel genieten van je gloednieuwe woning. Een chalet te koop in Gelderland? Bij Eco-Chalet kunnen we je voorzien van de meest prachtige chalets.

DSC08210

Houten chalet laten bouwen

Van A t/m Z

Naast dat we je chalet voorzien van een mooie keuken en een badkamer voorzien van een inbouw closet, badmeubel, doucecabine en spiegel, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om je toekomstige chalet door ons te laten inrichten. Bij Eco-Chalet ontzorgen we je tijdens alle stappen van het productieproces en regelen we alles van A t/m Z. Nadat je chalet gebouwd en op locatie geplaatst is, bespreken we met jou de wensen en behoeften van het interieur.

Met conventionele verwarming

De chalet wordt verwarmd aan de hand van een conventionele CV-ketel of boiler. Daarnaast bieden we woningen aan die volledig energieneutraal zijn. Deze energieneutrale chalets hebben duurzame infrarood vloerverwarming – één van de meest milieuvriendelijke systemen op de markt. Voor het verwarmen van het water in douches en keukens bieden we bovendien extra boilers en waterdoorstromers aan.

3D-model

Bekijk een van onze Tiny Houses in je eigen tuin via je telefoon, of in 3D op je computer.

Kun je wonen in een chalet?

Jazeker, het is mogelijk om comfortabel én luxueus te wonen in een chalet. De chalet wordt voorzien van alle gemakken die je in een normale woning ook hebt. Zo hoef je je ook niet zorgen te maken over de koude maanden, omdat de prefab chalet is uitgerust met een conventionele verwarming of infrarood vloerverwarming. Infraroodverwarming is een meer energiezuinige optie. Wanneer je een chalet samenstelt en laat bouwen, zijn dit factoren die worden meegenomen in de constructie.

Hoe lang mag je in een chalet wonen?

Voordat je een chalet gaat kopen, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de bestemmingswetgeving. Wanneer je chalet op eigen grond staat, mag je er permanent in wonen. Vaak komt dit doordat de woning een woonbestemming heeft. Maar bevindt je chalet woning zich op een recreatiebestemming? Dan gelden er andere regels die per gemeente verschillen. Dit zijn regels omtrent of er een gedoogbeleid is en hoeveel dagen per jaar je in je chalet mag verblijven. Wij raden je aan om dit na te vragen bij de gemeente waar de chalet zich bevindt.

Wat is de prijs van een houten chalet kopen?

Houten chalet laten bouwen

Geïnteresseerd in een prefab chalet kopen?

Vul onderstaand formulier en wij benaderen je zo snel mogelijk.

Partners

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij samen met onderstaande bedrijven.