Prefab mantelzorgwoning bouwen

Een energieneutrale prefab mantelzorgwoning laten bouwen? Stel zelf je eigen duurzame, houten chalet samen met de product configurator van Eco-Chalet. We stellen de chalet precies samen zoals je in gedachten hebt, leveren de mantelzorgwoning binnen 3 maanden kant en klaar én ontzorgen je volledig. Meer informatie nodig over mantelzorgwoningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Energie label A+++

Hoogwaardige materialen

Levertijd binnen een half jaar

Milieu bewust

Wat is een prefab mantelzorgwoning?

Steeds meer mensen willen graag een mantelzorgwoning in de tuin voor hun familielid of andere naaste. Een prefab exemplaar is dan een goede optie. Maar wat is een prefab mantelwoning en hoe verschilt dit van andere mantelzorgwoningen? En welke regels gelden er allemaal, bijvoorbeeld met betrekking tot de vergunning?

Een prefab mantelzorgwoning is een ruime, zelfstandige woning op je eigen terrein, bijvoorbeeld in de tuin. Deze woning is bedoeld voor degene die je verzorgt, bijvoorbeeld je ouders of een andere naaste die verzorging behoeft. Bij Eco-Chalet hebben we een energieneutraal bouwconcept ontwikkeld, waardoor je mantelzorgwoning (in de tuin) op locatie helemaal naar wens kan worden ingericht. ‘Prefab’ is kort voor ‘prefabricated’, wat inhoudt dat wij de woning zelf maken en vervolgens per vrachtwagen leveren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze mantelzorgwoningen hebben energielabel A+++ en zijn gebouwd met hoogwaardige, duurzame en goed isolerende materialen, waardoor je de chalet op een duurzame manier verwarmt. Een prefab houten chalet laten bouwen als mantelzorgwoning? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag mee in het proces van de chaletbouw tot de plaatsing van de prefab woning. Wij leveren en plaatsen chalets door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Wanneer je toch een chalet op deze eilanden wilt laten plaatsen, dan kan dit op aanvraag.

Kant en klare, houten mantelzorgwoning die voldoet aan al uw wensen

Prefab mantelzorgwoning bouwen met Eco-Chalet? De chalets zijn helemaal naar wens in te richten en sluiten zo perfect aan bij jouw wensen, voorkeuren en eisen. Ons programma bestaat uit een zestal chalets van hoge kwaliteit. Elk van onze chalets is voorzien van een energiekeurmerk A+++ en voldoet aan zowel het bouwbesluit als de BENG-regelgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Gebruik de configurator om de chalet geheel naar jouw wensen in te stellen.

Mag ik een prefab mantelzorgwoning bouwen zonder vergunning?

Om een prefab mantelzorgwoning te bouwen in je tuin heb je geen vergunning nodig, mits je voldoet aan de voorwaarden. Bij de plaatsing van een kant en klare mantelzorgwoning hoef je meestal de gemeente dan ook niet vooraf op de hoogte te stellen van de gemaakte plannen. Toch kan het slim zijn om dit wel te doen, om verrassingen te voorkomen. Wij helpen je graag bij het gehele proces. Zo informeren we je over de voorwaarden die vanuit de gemeente gesteld worden en geven we advies op maat.

Voor permanent wonen

De woningen van Eco-Chalet voldoen in ieder geval aan alle regelgeving en mogen gebruikt worden om permanent in te wonen. Zo voldoen de woningen aan het Bouwbesluit, de BENG-regelgeving en zijn deze helemaal naar wens in te richten, zodat je hier meer dan goed in kunt wonen. Ondanks dat de woningen wel eens als Tiny House bestempeld worden, doen de woningen niets onder ten opzichte van de traditionele woningbouw.

Topkwaliteit mantelzorgwoning te koop

Natuurlijk is kwaliteit ook enorm belangrijk. We produceren onze mantelzorgwoningen in Nederland en maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten en materialen. Door slimme bouwtechnieken toe te passen tijdens de ontwikkeling van de mantelzorgwoningen, hebben we een serie chaletwoningen gebouwd die volledig energieneutraal zijn, zonder dat ze hiervoor veel woonoppervlak hoeven in te leveren. Daarnaast zijn de woningen zo gebouwd dat deze op traditionele wijze verwarmd kunnen worden. Dat is wel zo makkelijk.

DSC08227
Prefab mantelzorgwoning bouwen

Uitstekend geïsoleerd

Een uitstekend geïsoleerde woning is een van de eerste stappen naar een duurzamer bestaan. De (mantelzorg)woningen van Eco-Chalet worden gebouwd op een stalen frame met daarop een zeer goede geïsoleerde houtskelet. De fabricage van de woning vindt plaats in een fabriekshal onder de meest ideale omstandigheden. Hierdoor betreft het productieproces slechts drie weken. Het plaatsen van de woning op de eerder aangelegde fundering duurt slechts één dag. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel genieten van je gloednieuwe prefab mantelzorgwoning.

Totale ontzorging

Bij de productie van de prefab mantelzorgwoning kun je ervoor kiezen om de chalet volledig door ons in te laten richten. Tafels, stoelen, kasten, tv-meubels en meer. Een chalet laten bouwen die volledig is ingericht? Bij Eco-Chalet ontzorgen we je tijdens alle stappen van het productieproces. Nadat de chalet gebouwd en geplaatst is, zullen we met jou de wensen en behoeften van het interieur bespreken. Is het niet fijn om te weten dat de inrichting van je mantelzorg huis van A t/m Z voor je wordt geregeld? Ook hier staat duurzaamheid en gebruiksgemak voorop.

Prefab mantelzorgwoning bouwen

Verwarmd op traditionele wijze

De prefab mantelzorgwoning wordt op traditionele wijze van binnen verwarmd. Daarnaast kan de woning optioneel volledig energieneutraal worden uitgevoerd. Dit doen wij onder andere door infrarood vloerverwarming te leggen. Dit is één van de meest milieuvriendelijke systemen op de markt. Voor het verwarmen van het water in douches en keukens bieden we extra boilers en waterdoorstromers aan. De verwarming in de mantelzorgwoning wordt verzorgd door een conventionele gasgestookte CV of boiler.

Prefab mantelzorgwoning bouwen

3D-model

Bekijk een van onze Tiny Houses in je eigen tuin via je telefoon, of in 3D op je computer.

Wanneer mag ik een mantelzorgwoning plaatsen?

Voordat je besluit een prefab mantelzorgwoning te kopen of bouwen, is het van belang dat je van tevoren goed onderzoek doet. Er dient sprake te zijn van een serieuze zorgbehoefte. We spreken van een zorgbehoefte wanneer de mantelzorgontvanger niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Dit moet officieel verklaard zijn door de huisarts. Is iemand enkel slecht ter been? Dan komt diegene helaas niet in aanmerking voor mantelzorg. Ook mag een mantelzorgwoning niet uit ‘voorzorg’ worden gebouwd.

Hoe groot mag een mantelzorgwoning zijn?

Prefab Chalet
Eco-Chalet

Wat kost een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning kopen is niet een beslissing die je in een keer maakt. Wat zijn de kosten? Is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen? Een mantelzorgwoning in bijvoorbeeld je tuin, moet je helaas zelf bekostigen. Er bestaan namelijk geen vergoedingen om deze te laten bouwen. Wel is het mogelijk om een lening af te sluiten. Maar zoals je vast ook weet, kost lenen geld. Toch raden wij het zeker aan om een mantelzorgwoning te laten bouwen, zodat je je naaste van een de juiste zorg en een comfortabele woning kan voorzien.

Wat is de prijs van een woning door Eco-Chalet?

Prefab mantelzorgwoning bouwen

Mantelzorgwoning bouwen? Neem contact op!

Vul onderstaand formulier en wij benaderen je zo snel mogelijk.

Partners

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij samen met onderstaande bedrijven.