Prefab mantelzorgwoning bouwen

Een energieneutrale prefab mantelzorgwoning laten bouwen? Stel zelf je eigen duurzame, woning samen. We stellen de woning precies samen zoals je in gedachten hebt, leveren de mantelzorgwoning binnen 3 maanden kant en klaar én ontzorgen je volledig. Meer informatie nodig over mantelzorgwoningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Energie label A+++

Hoogwaardige materialen

Levertijd binnen een half jaar

Milieubewust

Wat is een prefab mantelzorgwoning?

Steeds meer mensen willen graag een mantelzorgwoning in de tuin voor hun familielid of een andere hulpbehoevende naaste. Prefab is in dit geval een interessante optie. Maar wat is een prefab mantelwoning precies, en wat is het verschil ten opzichte van andere mantelzorgwoningen? En welke regels gelden er allemaal, bijvoorbeeld met betrekking tot de vergunning?

Een prefab mantelzorgwoning is een ruime, zelfstandige woning op je eigen terrein, bijvoorbeeld in de tuin. Deze woning is bedoeld voor degene die je verzorgt, bijvoorbeeld je ouders of een andere naaste die verzorging nodig heeft. Bij Eco-house hebben we een energieneutraal bouwconcept ontwikkeld, waardoor jouw mantelzorgwoning op locatie helemaal naar wens kan worden ingericht. ‘Prefab’ is kort voor ‘prefabricated’, wat inhoudt dat wij de woning volledig opbouwen incl. keuken en badkamer etc. en vervolgens per vrachtwagen leveren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze mantelzorgwoningen hebben energielabel A+++ en zijn gebouwd met hoogwaardige, duurzame en goed isolerende materialen, waardoor je de woning op een duurzame manier kunt verwarmen en veel wooncomfort ervaart. 

Een prefab woning laten bouwen als mantelzorgwoning? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kant en klare mantelzorgwoning die voldoet aan al uw wensen

Prefab mantelzorgwoning bouwen met Eco House? De woningen zijn helemaal naar wens in te richten en sluiten zo perfect aan bij jouw wensen, voorkeuren en eisen. Ons programma bestaat uit een zestal woningtypes van hoge kwaliteit. Elk van onze woningen is voorzien van een energiekeurmerk A+++ en voldoet aan zowel het bouwbesluit als de BENG-regelgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Mag ik een mantelzorgwoning bouwen zonder vergunning?

Om een prefab mantelzorgwoning te bouwen in je tuin heb je geen vergunning nodig, mits je voldoet aan de voorwaarden. Bij de plaatsing van een kant en klare mantelzorgwoning hoef je meestal de gemeente dan ook niet vooraf op de hoogte te stellen van de gemaakte plannen. Toch kan het slim zijn om dit wel te doen, om verrassingen te voorkomen. Wij helpen je graag bij het gehele proces. Zo informeren we je over de voorwaarden die vanuit de gemeente gesteld worden en geven we advies op maat.

Voor permanent wonen

De woningen van Eco-House voldoen in ieder geval aan alle regelgeving en mogen gebruikt worden om permanent in te wonen. Zo voldoen de woningen aan het Bouwbesluit, de BENG-regelgeving en zijn deze helemaal naar wens in te richten, zodat je hier meer dan goed in kunt wonen. Ondanks dat de woningen wel eens als Tiny House bestempeld worden, doen de woningen niets onder ten opzichte van de traditionele woningbouw.

Topkwaliteit mantelzorgwoning

Natuurlijk is kwaliteit ook enorm belangrijk. We produceren onze mantelzorgwoningen in Nederland en maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten en materialen. Door slimme bouwtechnieken toe te passen tijdens de ontwikkeling van de mantelzorgwoningen, hebben we een serie woningen gebouwd die volledig energieneutraal zijn, zonder dat ze hiervoor veel woonoppervlak hoeven in te leveren. Daarnaast zijn de woningen zo gebouwd dat deze op traditionele wijze verwarmd kunnen worden. Dat is wel zo makkelijk.

DSC08227
Prefab woning

Uitstekend geïsoleerd

Een uitstekend geïsoleerde woning is een van de eerste stappen naar een duurzamer bestaan. De (mantelzorg)woningen van Eco-House worden gebouwd op een stalen frame met daarop geïsoleerde wanden, vloer en dak met Rc waardes van 6,3. De fabricage van de woning vindt plaats in een fabriekshal onder de meest ideale omstandigheden. Door onze materiaalkeuze en bouwwijze kunnen we luchtdichtbouwen waardoor, koude niet binnen kan dringen en warmte niet weg lekt en geluid zoveel mogelijk wordt gedempt. 

Totale ontzorging

Bij de productie van de prefab mantelzorgwoning kun je ervoor kiezen om de woning volledig door ons in te laten richten. Tafels, stoelen, kasten, tv-meubels en meer. Een woning laten bouwen die volledig is ingericht? Bij Eco-House ontzorgen we je tijdens alle stappen van het productieproces. Nadat de woning gebouwd en geplaatst is, zullen we met jou de wensen en behoeften van het interieur bespreken. Is het niet fijn om te weten dat de inrichting van je mantelzorg huis van A t/m Z voor je wordt geregeld? Ook hier staat duurzaamheid en gebruiksgemak voorop.

Wooncomfort

De prefab mantelzorgwoning worden voorzien van een PVC vloer met electrische vloerverwarming, airconditioning voor warmen en koelen, luchtzuivering dmv Warmte TerugWinnings systeem, geïsoleerde wanden/dak en vloer met een hoge Rc waarde. 

3D-model

Bekijk een van onze Tiny Houses in je eigen tuin via je telefoon, of in 3D op je computer.

Wanneer mag ik een mantelzorgwoning plaatsen?

Voordat je besluit een prefab mantelzorgwoning te kopen of bouwen, is het van belang dat je van tevoren goed onderzoek doet. Er dient sprake te zijn van een serieuze zorgbehoefte. We spreken van een zorgbehoefte wanneer de mantelzorgontvanger niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Dit moet officieel verklaard zijn door de huisarts. Is iemand enkel slecht ter been? Dan komt diegene helaas niet in aanmerking voor mantelzorg. 

Hoe groot mag een mantelzorgwoning zijn?

Prefab Chalet
Eco-Chalet

Wat kost een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning kopen is niet een beslissing die je in een keer maakt. Wat zijn de kosten? Is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen? Een mantelzorgwoning in bijvoorbeeld je tuin, moet je helaas zelf bekostigen. Er bestaan namelijk geen vergoedingen om deze te laten bouwen. Wel is het mogelijk om een lening af te sluiten. Maar zoals je vast ook weet, kost lenen geld. Toch raden wij het zeker aan om een mantelzorgwoning te laten bouwen, zodat je je naaste van een de juiste zorg en een comfortabele woning kan voorzien.

Wat is de prijs van een woning door Eco-House?

Mantelzorgwoning bouwen? Neem contact op!

Vul onderstaand formulier en wij benaderen je zo snel mogelijk.

Partners

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij samen met onderstaande bedrijven.