Een chalet als permanente woning

Overweeg je om een chalet als permanente woning te gebruiken? Dan komt daar veel bij kijken. Chalets zijn er namelijk in verschillende vormen en maten. De prefab chalets en kangoeroewoningen van Eco-Chalet zijn energieneutraal en worden op maat voor je gemaakt. Je kan je eigen houten chalet samenstellen via de configurator op de website. Neem contact op voor meer informatie.

Energie label A+++

Hoogwaardige materialen

Levertijd binnen een half jaar

Milieu bewust

Waarom een chalet van Eco-Chalet?

De aankoop van een chalet kan je een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid geven. Bovendien biedt een chalet over het algemeen meer ruimte dan traditionele woningen, zoals flatgebouwen en appartementen. Chalets kunnen hun waarde na verloop van tijd behouden, waardoor ze een slimme investering zijn voor iedereen die op zoek is naar stabiliteit op lange termijn. Met zijn verschillende voordelen zijn chalets zeker het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar een geschikte woning.

Prefab chaletbouw op maat

Ons programma bestaat uit zes verschillende chalets en prefab woningen. Deze bouwen wij volledig naar uw wens. Natuurlijk voldoen onze prefab chalets aan het bouwbesluit en zijn ze, zoals eerder benadrukt, voorzien van energiekeurmerk van A+++. Benieuwd naar de mogelijkheden? Gebruik onze productconfigurator om de houten chalet geheel naar uw wensen in te stellen.

Voordelen van wonen in een chalet

Kiezen voor een chalet voor permanente bewoning biedt vele voordelen die het een aantrekkelijke woonplek maken. Het is een van de weinige soorten woningen waarbij je de keuze hebt om te wonen in de meeste uiteenlopende gebieden. Chalets hebben ook een unieke charme en sfeer door hun traditionele ontwerp, waardoor ze populair zijn bij veel mensen. Bovendien zijn chalets goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals sneeuw of zware regen, met een goede isolatie die energieverlies tot een minimum beperken. Ten slotte ben je vaak omgeven door een mooi landschap wanneer je een chalet gaat kopen, wat een geweldige gelegenheid biedt om dichtbij de natuur te zijn.

Eco-chalet-interieur-2
Chalet bouwen

Een chalet op eigen grond voor permanente bewoning

Heb je een chalet te koop zien staan en ben je benieuwd of permanente bewoning is toegestaan? Dan is het verstandig om te informeren over de geldende regels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het chalet op eigen grond te zetten voor permanente bewoning, maar waar moet je rekening mee houden? Je moet er altijd voor zorgen dat het chalet voldoet aan alle noodzakelijke bouwvoorschriften. Controleer vervolgens of je vergunningen of toestemmingen nodig hebt voordat je het chalet op privé terrein gaat bewonen. Zorg er ook voor dat je de juiste verzekeringen hebt om jezelf te beschermen tegen mogelijke risico’s in verband met een chalet kopen voor bewoning op je eigen grond. Als je er niet zeker van bent welke regels er gelden in jouw woonplaats, dan kun je het beste contact opnemen met de gemeente om je goed te informeren voordat je de sprong waagt!

Verschillende soorten chalets van Eco-Chalet

Bij Eco-Chalet weten we als geen ander hoe we mooie en energiezuinige chalets moeten maken. Om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen, bieden we verschillende soorten chalets aan. We bieden bijvoorbeeld permanente bewoning voor houten chalets om in te wonen. Zo kun je bij ons kiezen om een kangoeroewoning te laten bouwen. Een kangoeroewoning is energieneutraal en kan helemaal worden samengesteld om aan jouw wensen te voldoen. En dat is niet alles: een kangoeroewoning is ervoor gemaakt om twee zelfstandige woning op één perceel te plaatsen. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld met familie of vrienden samen op hetzelfde stuk grond wilt wonen. Een mooie oplossing voor de woningnood en voor je woonlasten natuurlijk.

Bij Eco-Chalet staat het gebruiken van duurzame en hoogwaardige producten en materialen hoog in het vaandel. Door slimme bouwtechnieken toe te passen tijdens de ontwikkeling van de chalets hebben we een serie chaletwoningen ontworpen die volledig energieneutraal is. Daarnaast zijn de woningen zo gebouwd dat deze op traditionele wijze verwarmd kunnen worden. Een volledig prefab chalet kopen van Eco-Chalet is de beste keuze, omdat wij een van de weinige chaletbouwers zijn waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.

3D-model

Bekijk een van onze Tiny Houses in je eigen tuin via je telefoon, of in 3D op je computer.

Meer informatie over een chalet als permanente woning?

Houten chalet laten bouwen

Geïnteresseerd in een prefab chalet kopen?

Vul onderstaand formulier en wij benaderen je zo snel mogelijk.

Partners

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij samen met onderstaande bedrijven.