7 voordelen van het bouwen van een prefab lodge in vergelijking met traditionele bouwmethode

Onze eyecatchers

Helemaal
volgens jouw wensen

woning in het bos

Het komt steeds vaker voor dat er voor de prefab bouwmethode wordt gekozen in plaats van de traditionele bouwmethode. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld de snelle bouwtijd, kostenefficiëntie op de korte én lange termijn en het feit dat prefab bouw meer veiligheid biedt. De voordelen van het bouwen van een prefab lodge zijn dus in vergelijking met de traditionele bouwmethode redenen om de prefab methode te overwegen. Wat deze voordelen zijn, leggen we je voor in ons blog!

1. Snelle bouwtijd

Waar de bouw van een woning of lodge volgens de traditionele bouwmethode meer dan een jaar kan duren, omvat de bouwtijd van een prefab lodge slechts enkele maanden. Dit komt doordat de lodge volgens de prefab methode wordt gebouwd, wat inhoudt dat het “prefabricated” is. In de fabriek wordt de lodge geassembleerd, om vervolgens op locatie te worden geplaatst.

2. Weinig verstoring tijdens het bouwproces

Traditionele bouwmethoden leiden tot veel verstoring tijdens het bouwproces, wat in veel gevallen maanden of zelfs jaren duurt en voor veel ergernis kan zorgen in de directe omgeving van het terrein. Wanneer we kijken naar de omstandigheden die komen kijken bij prefab versus traditioneel, vermindert prefab bouw de impact op de directe omgeving omdat het hele bouwproces in de fabriek plaatsvindt.

3. Duurzaamheid

De duurzaamheid van een prefab lodge maakt het een groot voordeel om niet voor de traditionele manier van bouwen te kiezen. De fabrieksmatige productie maakt het mogelijk om met veel nauwkeurigheid te werken, wat resulteert in een constructie met een betere isolatie en dus een hogere energie-efficiëntie. Zo bespaar je op de lange termijn niet alleen op de energiekosten, maar draagt dit ook bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van de lodge.

4. Kostenbesparing

Prefab lodges staan bekend om hun kostenefficiëntie. De gestandaardiseerde productiemethoden in de fabriek verminderen namelijk de kans op productiefouten en het verspillen van de hoogwaardige materialen die worden gebruikt, wat op zijn beurt helpt om de kosten te drukken. Bovendien kan de snellere bouwtijd leiden tot een aanzienlijke vermindering van de arbeidskosten. Aanvullend op de productiemethoden, gaan we over op de strenge kwaliteitscontrole.

5. Kwaliteitscontrole

Tijdens de productie van een prefab lodge wordt elk aspect van de bouw streng gecontroleerd. Door deze kwaliteitscontrole weet je zeker dat een houten chalet aan alle kwaliteitseisen voldoet en er optimale condities worden gehandhaafd, wat constante kwaliteit waarborgt. Het feit dat kwaliteit hoog in het vaandel staat, ga je dan ook merken wanneer je geniet van het comfort dat de prefab lodge biedt.

6. Flexibele inzetbaarheid

Ga je een prefab lodge laten bouwen? Dan is het fijn dat je daarna beschikt over een gebouw dat flexibel inzetbaar is. Zo kun je het gebruiken als prefab mantelzorgwoning, vakantiewoning of een slaapplek voor logees. Ook is het mogelijk om het als permanente woning te gebruiken, bijvoorbeeld als starter op de woningmarkt.

7. Veiligheid

Omdat de meeste bouwwerkzaamheden in een gecontroleerde fabrieksomgeving plaatsvinden, zijn er minder risico’s verbonden aan weersomstandigheden, vandalisme en diefstal op de bouwplaats. Bovendien worden potentiële gevaren door ongevallen op locatie verminderd, dankzij de gestandaardiseerde en gecontroleerde productieprocessen.

Neem contact met ons op

De 7 voordelen van een prefab lodge gelden voor alle bouwwerken die volgens de prefab methode worden gebouwd, zoals een eco house, kangoeroewoning of extra ruime tiny house. Wil je meer informatie over de prefab bouwmethode, de verschillende modellen die beschikbaar zijn of kijken wat je mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Eco-House!

Laat je vraag en contactgegevens achter in het contactformulier of stuur een e-mail naar info@eco-house.nl. Ook is het mogelijk om ons telefonisch te bereiken via 088-2103000.

Andre relevante berichten

Tips voor het vinden van geschikte woningbouwers voor een kangoeroewoning

Kangoeroewoning laten bouwen? Een kangoeroewoning, ook wel bekend als een mantelzorgwoning, is een slimme en praktische oplossing voor veel families. Het biedt de mogelijkheid om samen te wonen met ouders, grootouders of andere dierbaren, terwijl iedereen toch zijn eigen privacy en onafhankelijkheid behoudt. Als je overweegt om een kangoeroewoning te bouwen, is een van de eerste stappen het vinden van geschikte woningbouwers die deze uitdaging aankunnen. Hier zijn enkele waardevolle tips om je te helpen geschikte woningbouwers van kangoeroewoningen te vinden.

Lees verder »